Merge Cube

MergeCube je kostka se speciální texturou, která nabízí další cestu, jak ve školním prostředí pracovat s rozšířenou realitou. Z mobilu nebo tabletu na ni promítáte trojrozměrné interaktivní předměty, s těmi se pak dá právě pomocí kostky manipulovat (otáčet, zvětšovat je atd.). Je to výborný nástroj, jak dětem atraktivně a interaktivní formou představit svět vědy a techniky. 

MergeCube je propojená se systémem Miniverse plným desítek vzdělávacích her, aplikací a dalšího obsahu využitelného ve školním prostředí i mimo něj. K originální kostce získáte automaticky unikátní kód, přes který můžete do Miniverse nahrávat vlastní 3D modely, pomocí speciální aplikace je zobrazit a dál s nimi pracovat.

Pro využití stávající aplikace ale stačí stáhnout si kostku jako papírový model, jen pozor – výhradně pro osobní potřebu. K pohodlnějšímu využití je možné dokoupit i speciální brýle (Headset), do kterých se jednoduše zasune mobil a vy si tak můžete zážitek z rozšířené reality vychutnat bez nutnosti držet v ruce další zařízení. Výrobce aktuálně vyvíjí vzdělávací platformu zaměřenou na aktivní využívání téhle AR technologie v reálné výuce. Na edu-platformě najdete spoustu AR objektů a dalších pomůcek včetně ukázkových lekcí a plánů aktivit. 

Vzdělávací podklady tématu ke stažení