I na WhatsAppu si můžete nastavit soukromí

WhatsApp je chatovací aplikace, ve které jde posílat textové zprávy, fotky, videa i telefonovat s dalšími lidmi. Aplikace patří Facebooku, takže pokud se chcete Facebooku vyhnout, jediná možnost je WhatsApp nikdy nepoužít.

WhatsApp zajišťuje bezpečnou komunikaci mezi dvěma lidmi nebo ve skupině pomocí šifrování. Znamená to, že zprávy přenášené přes internet sice nemůže nikdo cizí přečíst, ale to ještě neznamená, že je nemůže číst Facebook, případně že si je nepřečte někdo, kdo se dostane do vašeho telefonu.

  1. WhatsApp je vázaný na telefonní číslo. Nemá přihlašovací údaje, takže heslo řešit nemusíte. Je ale potřeba chránit si mobilní telefon.
  2. Všechny poslané i doručené zprávy se ukládají do vašeho mobilu.  Můžou být i v záloze telefonu nebo na cloudovém úložišti. Jejich ochrana je na vás.
  3. WhatsApp můžete mimo mobil používat i v prohlížeči v počítači nebo tabletu. Dejte ale pozor na podvodné aplikace, které se budou vydávat za klienty pro WhatsApp.
  4. Na WhatsAppu najdete spoustu spamu, podvodů a falešných účtů. Nejčastěji se vás jeho pomocí někdo snaží okrást. Obezřetnosti v těchto případech není nikdy dost.
  5. Chraňte své soukromí zneviditelněním profilové fotografie (tu vůbec nehrávat nemusíte) a vypnutím informace o tom, kdy jste byli naposledy on-line a kde právě jste.
Vzdělávací podklady tématu ke stažení