Nástroje a aplikace: komplexní e-learningová řešení

Pro výuku, testování a komunikaci učitelů se žáky jsou optimální komplexní e-learningová řešení. Ta nabízejí kombinaci různých funkcí, které v rámci vzdělávání na dálku uspokojí co nejvíc potřeb učitelů, žáků i rodičů. Většinu z nich je možné otevřít v internetovém prohlížeči, smartphonu nebo tabletu.

V balíčcích G Suite je možné získat pro vzdělávání aplikaci Google Classroom. Jak si tohle zajímavé a praktické řešení od Google nastavit a integrovat, se dočtete v samostatné sekci  ​​⏬ tady

Oblíbený nástroj pro výuku, vzdělávání a komunikaci je Microsoft Teams Office 365. Jak s Microsoft Teams zacházet v praxi vzdělávací organizace najdete ⏬ na téhle stránce.

Pokud hledáte open-source (tzv. otevřený) software, zkuste třeba populární webovou aplikaci ⏬ Moodle. Zdaleka nejde jen o platformu pro publikování studijních materiálů. Pokrývá zároveň nejrůznější potřeby e-learningu včetně diskuzí a chatu. Umožňuje i vzájemné hodnocení prací samotnými žáky a pomůže jim účinně si nabyté znalosti procvičit. Navíc je kompatibilní s Microsoft Teams (Atto Teams Meetings plugin for Moodle).

Vzdělávací podklady tématu ke stažení